Tuin inrichten

Frisse ideeën voor het inrichten van uw tuin. Laat de planten en bloemen in uw tuin niet al het plezier hebben. Voeg uw eigen decoratieve touch toe met een aantal van onze  tuindecoratie ideeën ter inspiratie zoals bijvoorbeeld J-Line staande lampen in verschillende kleurer. Je vind ze bij sl-homedecoration.com. Vaak denken we dat onze huisdecoratie eindigt bij de voordeur, patio of veranda. Maar in feite zijn er zo veel mogelijkheden om uw buitentuin om te toveren in een prachtige serene ruimte die helemaal van u is.

Moeder Natuur levert fantastisch werk met bloemen en groen, maar er is altijd ruimte voor een beetje verbetering met de toevoeging van grillige decoraties en inspirerende tuinaccenten. Maak van uw buitenverblijf iets unieks met slechts een paar sleutelstukken en diy tuinprojecten. Hier zijn wat ideeën voor het decoreren van uw tuin & tuin.

Bloemenperk Decoratie Ideeën

Nadat u uw bloemen hebt geplant en uw tuinperken van mulch hebt voorzien, wilt u misschien nog iets meer decor toevoegen aan uw tuinontwerp. Denk na over hoe je een niveau of twee van visueel belang kunt toevoegen. Voeg een whiskyvat toe en vul het met een andere set bloemen. Plaats een oude houten trap achter in de tuin en zet bloempotten of een vogelhuisje op elke trede. Voeg windmolens of een Engelse tuinbol toe voor kleur en beweging. Vergeet niet om accenten boven ooghoogte aan te brengen. Hangende bloemenmanden met uw favoriete bloemen zorgen voor extra kleur in de tuin en trekken de aandacht naar boven. String verlichting langs uw tuinpad zal uw weg verlichten in het donker. Er zijn zoveel mogelijkheden!

Wil je de kinderen betrekken bij het versieren van bloembedden? Probeer ze te helpen hun eigen gepersonaliseerde stapstenen te maken met onze aanwijzingen.

Voorbereiding voorjaar

Het is nooit te vroeg om over uw lentetuin na te denken. Er zijn zelfs veel dingen die u nu al kunt doen om uw tuin voor te bereiden op het warmere weer en de lentebuien die Moeder Natuur brengt.

De winter is de beste tijd om veel bomen en struiken te snoeien, voordat de nieuwe groei en het warme weer het risico op ziekten kunnen vergroten. Controleer uw bomen en planten op eventuele winterschade, zoals zware sneeuwval die takken kan hebben gebroken, en verwijder dode takken nu. Snoei fruitbomen en druiven eind februari/begin maart, nadat de winterkou grotendeels is verdwenen.

Plaats op tijd een bestelling voor je zaden.

Het kan weken duren voor je zaden aankomen en als ze er eenmaal zijn, wil je misschien een voorsprong nemen op het groeiseizoen en je zaden zo’n 6-8 weken voor de vorstvrije datum in jouw zone binnenshuis beginnen.

Denk vooruit aan wat voor tuindecoratie voor buiten, zoals vogelbaden, plantenbakken of tuinbeelden en profiteer van de beste selectie en vroege voorjaarsuitverkoop. Voordat u op de zaken vooruitloopt, moet u weten wat de juiste planttijd is voor uw regio. Zoek uit wat de laatste vorstdatum is voor uw regio en plan uw tuin dienovereenkomstig. Er zijn veel online sites die algemene zone-informatie geven. Of neem contact op met uw plaatselijke tuinclubs voor hun mening over de perfecte tijd om te beginnen met graven.

Compost wordt niet voor niets supervoeding voor planten genoemd. Koop een compostvat en begin nu met het omzetten van etensresten, bladeren en koffiedik in een voedingsrijke meststof die uw tuin dit voorjaar een superboost zal geven. Je zult later blij zijn dat je de tijd hebt genomen om je grond nu klaar te maken. Als de grond begint te ontdooien, neem dan de tijd om de grond op te breken, te harken en te beluchten. Vervang de voedingsstoffen die de tuin van vorig jaar heeft gebruikt door de juiste voedingsstoffen voor uw grond en regio toe te voegen. Vraag een plaatselijke tuinwinkel om advies over de juiste toevoegingen en haal een bodemtestkit om te bepalen of uw pH-balans aandacht nodig heeft.

Herfst beplantingen

De herfst is de perfecte tijd om voorjaarsbloeiers uit bloembollen te planten. Zoek naar bollen van hoge kwaliteit die groter en stevig zijn. Grotere bollen bloeien over het algemeen meer dan de kleinere bollen in dezelfde variëteit. Voorjaarsbollen hebben een periode van koude rust nodig om te kunnen bloeien. Afhankelijk van uw klimaat, kunt u bollen planten van september tot november. De grond moet koel zijn. De avondtemperatuur moet tussen de 40 en 50 graden zijn en u moet planten voor de eerste vorst. Bollen houden van zon en grond die goed draineert. In de lente zullen de bladeren nog niet aan de bomen zitten, zodat u misschien meer zonnige opties hebt om te planten. Maak de grond los en voeg een beetje compost of organisch materiaal toe aan de grond voor het planten. Plant bollen met de puntige kant naar boven. Plant kleine bollen 5″ diep en grotere bollen 8″ diep. Bollen geplant in clusters zullen u de grootste uitbarsting van kleur geven in de lente. Als hongerige herten u plagen, kunt u beter narcissen, druifhyacint, allium, fritillaria, winterakoniet of sneeuwklokje planten, omdat deze minder gewild zijn bij herten. Als u van tulpen houdt, moet u ze behandelen met een afweermiddel.