About

Iedereen heeft graag een kelder, hetzij voor de extra opslagruimte, hetzij voor een hobbyruimte. Het bouwen van een kelder betekent echter altijd een meerprijs tijdens de bouw, en net daarom heeft u graag een bruikbare kelder. Gezien een kelder onder het maaiveld gelegen is brengt het altijd een zeker risico op waterproblemen met zicht mee. Deze website richt zich vooral op mensen die al een kelder hebben en een oplossing zoeken om hun vochtige kelder waterdicht te maken maar ook op toekomstige bouwers die informatie zoeken over hoe ze best een kelder bouwen bij een nieuwbouwwoning. Want preventie blijft de beste remedie!

Zit je echter met een iets oudere woning en besluit je om je kelder een nieuwe bestemming te geven, dan kom je soms wat problemen tegen. De kelder was nooit ontworpen om echt te gebruiken en er werd dus bespaard op extra maatregelen om het vocht buiten te houden. Herkenbare verschijnselen van vochtproblemen zijn condensatie, vochtplekken, schimmelvorming maar ook muffe lucht of erger nog, ongedierte zoals pissebedden en zilvervisjes. Bovendien is een vochtige kelder vaak ook de oorzaak van vochtproblemen elders in huis. Het is namelijk een belangrijke bron van waterdamp voor de ruimten die erboven liggen.

Een kelder waterdicht maken begint bij het opsporen van de oorzaak van het vocht. Waar komt het vandaan? De voornaamste oorzaken kunnen gevonden worden bij een hoge grondwaterstand, capillaire werking van de bodem of regendoorslag.

Eens de oorzaak gekend is, kan begonnen worden met een juiste remedie te bedenken. Vaak kan een kelder waterdicht gemaakt worden in 3 stappen.

En eens de kelder waterdicht is, kan je beginnen nadenken hoe hem in te richten. Of je had al een idee om er bijvoorbeeld een wijnkelder van te maken.

Kelderdichting

Vocht problemen oplossen met de hulp van Vochtmanneke

  • Bel ons  op 0486/81 50 25  als u professionele hulp wil bij de bestrijding van vocht bij u thuis.
  • Wij beschikken over een jarenlange ervaring in vochtbestrijding en onze vochtspecialisten zijn stuk voor stuk professioneel opgeleid om onze klanten een kwalitatieve service te bieden.
  • De bestrijding van vocht door Vochtmanneke gebeurt op een veilige manier zonder gevaar voor uw woning.
  • Onze vochtspecialisten van geven advies over hoe u uw huis in de toekomst vrij kunt houden van vocht.
  • Wij garanderen u een snelle en effectieve dienstverlening – waar u ook woont in België.

Vermijd onveilige en onhygiënische toestanden en zorg ervoor dat vocht uw huis niet kan binnendringen.

Met Vochtmanneke kiest u voor een betrouwbare partner voor de bestrijding van vocht  met een bewezen effectieve aanpak van eender welk vochtprobleem.